Askeladden Barnehage Borg AS

Kongsgården

Vi bobler av liv og hverdagsmagi

Vi er en avdeling med barn i alderen 2-6 år. Vi som jobber her er pedagogisk leder/barnehagelærere og assistenter.  Vi har stort fokus på at alle barna skal bli sett og ha en trygg hverdag.

Vi på Kongsgården liker godt å være ute og gå på tur hele året!  Vi har turdag en dag i uken hvor vi benytter nærområdet rundt oss. I nærområdet finner vi blant annet Sparta fotballbane, lekeplasser, Kulås, Landeparken og skogen ved Bjortoppen. Vi benytter gymsalen på Alvimhaugen skole gjennom hele året. På vinteren benytter vi oss av isen i Sparta Amfi. Uteområdet vårt er nytt høsten 2017. Her har vi blant annet en stor borg som barna kan utfolde seg i. Sykler og husker har vi også. I den store hagen vår har vi nytt klatrestativ, stor sandkasse og grillhytte.

 

Vi er en Trygg trafikk sertifisert barnehage. Trafikkvennen vår Tarkus er på besøk en gang i måneden og da hører barna om hvordan de skal ferdes i trafikken. Hos oss kommer Tarkus alltid på besøk med refleksen sin og fotoalbumet sitt med bilder av vennene sine i.

 

 

 

 

 

MIGRAS har egne biler som gjør at vi kommer oss på lengre turer.

 

 

 

MIGRAS har også egne ponnier på Sandtangen gård som vi besøker jevnlig.

 

 

Avdelingen har eget kjøkken som er godt utstyrt. Hos oss er ofte barna med på å lage varmmaten. All mat blir servert i barnehagen, frokost, lunsj og lettmåltid. Vi serverer varmmat minst to ganger i uken og det ene varmmåltidet består alltid av fisk. Vi er en fem om dagen barnehage og vi serverer frukt og grønt til hvert måltid.

Vi er en miljøbarnehage og har fokus på resirkulering. Hos oss lærer barna å sortere plast, papp, metall og glass i riktige dunker. Barna er alltid med til resirkuleringstasjonen sammen med miljødyret vårt Pingla. Alle barn som starter hos oss får eget nett til å ta med tøy hjem. Dette gjør vi for å minske bruken av plast.

 

Askeladden Barnehage Borg har fokus på språkstimulering og på vår avdeling jobber vi mye ut i fra begrepsmodellen. Den tar utgangspunkt i hva barna er opptatt av.