Askeladden barnehage borg AS

Eventyrskogen

Vi bobler av liv og hverdagsmagi

Eventyrskogen er en avdeling for barn i alder 0-3 år. Personalet består av pedagogisk leder/barnehagelærere og assistenter.

Avdelingen ligger rett på innsiden av porten, i det lille huset. Utenpå ser det ut som et vanlig bolighus, mens det inne bobler av liv og hverdagmagi. Her er det et bredt utvalg av leker, og barn og voksne som viser omsorg, hjelper og tar vare på hverandre. I løpet av et barnehageår, blir barna godt kjent med hverandre og alle foreldrene. Så her ønskes alle velkommen og får et «hadet bra» av en hel gruppe. Siden huset vårt ligger ved parkeringsplassen, har vi et vinkevindu som kan være trygt og godt når foreldrene skal dra.

Barna får servert frokost og lunsj med økologisk brød og et fruktmåltid på ettermiddagen. 2 dager i uka serverer vi varm lunsj, som personalet lager fra «bunnen av».  Bursdager feirer vi med selvlagde ispinner av yoghurt og frukt.

 

 

 

Barna tar aktivt del i dagens gjøremål, så dekke og rydde bord er en populær aktivitet.  Barna som sover ute, får sove på verandaen med en stor markise til beskyttelse for sol og regn. Når det er sol og varme fyller vi opp badebassenget der. Vi har også tilgang til gymsalen hos Alvimhaugen skole en dag i uka. MIGRAS har egne ponnier som vi også besøker jevnlig.

 

Rett på utsiden av døra har vi en stor lekeplass, med hage, frukttrær, sandkasse, sølekjøkken, sykler, klatrestativ, grillhytte med mer.

 

 

 

 

Siden vi er en miljøbarnehage har vi fokus på resirkulering og gjenbruk. Vi går jevnlig tur til miljøstasjon for å kaste glass og metall, og jubelen er like stor hver gang et glass knuses i bunnen på containeren. Plast og papir sorteres og kastes i riktige beholdere. Vi bruker ofte ting om igjen i formingsaktiviteter, som melkekartonger, korker, syltetøyglass m.m. Gamle gardiner får nytt liv om vi lager kostymer til ulike arrangementer.

Hver vår sår vi frø (også her i tidligere brukte kartonger og bokser), og så følger vi den spennende prosessen fra det spirer, til det er store planter.

 

Vi samarbeider tett med Kråkeslottet, den andre 0-3 års avdelingen. Vi går til gymsalen sammen og har aldersdelte grupper. Hver måned har vi en felles lekedag, hvor vi besøker hverandres avdeling.

 

 

Adresse: Albert Moeskausvei 23

Telefon: 69702804