Askeladden Barnehage Borg AS

Albert Moeskausvei

Albert Moeskausvei barnehage ligger skjermet til i en blindvei bak Sparta banen. Vi har et unikt uteområde som ble totalrenovert i 2017. Våre to sjarmerende hus ligger idyllisk til med egen stor hage med frukttrær, scene, grillhytte, et 3 etasjes stort lekeslott og med gode muligheter for aktiv leke året rundt. For oss er det viktig å være gode språklige rollemodeller, engasjert voksne, ha trygge rammer, gode rutiner, lekende voksne i et fellesskap med mye godt humør. Vi er en religionsnøytral barnehage og våre verdier bygger på at vi alle er likeverdige uavhengig av livssyn og etnisitet.

Sunt kosthold

Vi i Askeladden Barnehage Borg ønsker at barna skal være aktive deltakere og ikke passive mottakere av sin egen hverdag.  Hos oss vil barna oppleve å være med på å lage maten fra bunn av, med sunne og gode råvarer som er kortreiste. Vi er stolte av å servere barna med vårt egen barnehagebrød med mel fra Holli Mølle. Melet er laget av korn som dyrkes økologisk på gårder i Østfold og bakes av et lokalt bakeri. Dette er et sunnere alternativ og inneholder ingen kjemikalier eller ekstra gluten. I tillegg er vi en 5 om dagen barnehage og har fokus på et sunt kosthold. Hos oss får alle barna servert minst to varmmåltider i uken, hvorav det ene måltidet skal inneholde fisk.

Askeladden Barnehage Borg er sertifiserte som en miljøbarnehage av Foundation for Environmental Education (FEE).

Dette innebærer blant annet at vi kildesortere plast, glass og metall, papp og matavfall.               Alle barnehagene våre har en varmkompost binge hvor vi produsere vår egen gjødsel, som vi igjen bruker i våre grønne oaser. Hva som bli dyrket i de grønne oasene vil variere fra år til år, da barnas medvirkning også er sentralt i denne prosessen. Et av tiltakene som er gjort for å redusere plastavfall er å innføre gjenbruksnett til skiftetøy som fraktes mellom barnehagen og hjemmene.

Askeladden Barnehage Borg er sertifisert som en Trafikksikker barnehage av Trygg Trafikk

Vi tar barnas sikkerhet på alvor også utenfor barnehagen. Hos oss vil barna lære om trafikksikkerhet og hvordan vi skal opptre både i og utenfor bilen. For å hjelpe oss med dette har alle avdelingene en egen trafikkvenn som heter Tarkus. For å lære barna om hvordan vi skal opptre i bilen har vi investert i egne barnehagebiler. Med bilen får vi en egen frihet til å ta med oss opptil 6 barn på både lengre og korter turer. Bilene blir blant annet brukt når vi skal besøke ponniene våre.

5 avdelinger som jobber mot samme mål

Hos oss vil dere se at vi er 5 forskjellige avdelinger som jobber sammen mot et felles mål. Hver avdeling har sitt særpreg og dette kan du lese mer om på hver enkelt avdeling. Hvordan vi bobler av liv og hverdagsmagi på hver enkelt avdeling kommer frem i våre månedsplaner og månedsposter, som dere som foresatte får tilsendt på mail i forkant og etterkant av hver måned.

Hos oss finner du disse avdelingene som er oppkalt etter eventyrene om «Askeladden».

  • Eventyrskogen   0-3 år
  • Kråkeslottet   0-3 år
  • Kongsgården  2-6 år
  • Sølvslottet  3-6 år
  • Soria Moria  3-6 år

Vi har åpent fra 06.30- 17.00.

Vi håper du ønsker å bli bedre kjent med oss og vår barnehage!

Klikk her for å komme til: