Askeladden Barnehage Borg AS

Færdersgate

Færdersgate ligger sentralt til i sentrum. Det er kort vei til buss og tog stasjon.

Barnehagen er et bygg fra ca 1900 som er bygd om til barnehage. I 2017 fikk vi en flott ny lekeplass på vårt uteområde.

Vi er en turnusbarnehage med tre avdelinger.

 • Huldrene en avdeling for barn i alderen 3-6 år
 • Småtroll er en avdeling for de under tre år i alderen 0-3 år
 • Etter klokken 17.00 slår disse to avdelingene seg sammen og blir en turnusavdeling.

Hos oss jobber det pedagogiske ledere, barnehagelærere og assistenter.

Vi benytter oss ofte av Sarpsborghallen, Landeparken, Kulåsparken, Glenghølen, Opsundparken, biblioteket, sentrum, lysløypa og området rundt til ulike aktiviteter.

Vi drar også på buss-/bilturer for andre opplevelser/aktiviteter som for eksempel: bærplukking og besøk i stallen. Vi samarbeider med de andre MIGRAS avdelingene gjennom året.

Sunt kosthold

Vi i Askeladden Barnehage Borg ønsker at barna skal være aktive deltakere og ikke passive mottakere av sin egen hverdag.  Hos oss vil barna oppleve å være med på å lage maten fra bunn av, med sunne og gode råvarer som er kortreiste. Vi er stolte av å servere barna med vårt egen barnehagebrød med mel fra Holli Mølle. Melet er laget av korn som dyrkes økologisk på gårder i Østfold og bakes av et lokalt bakeri. Dette er et sunnere alternativ og inneholder ingen kjemikalier eller ekstra gluten. I tillegg er vi en 5 om dagen barnehage og har fokus på et sunt kosthold. Hos oss får alle barna servert minst to varmmåltider i uken, hvorav det ene måltidet skal inneholde fisk.

Askeladden Barnehage Borg er sertifiserte som en miljøbarnehage av Foundation for Environmental Education (FEE).

Dette innebærer blant annet at vi kildesortere plast, glass og metall, papp og matavfall.               Alle barnehagene våre har en varmkompost binge hvor vi produsere vår egen gjødsel, som vi igjen bruker i våre grønne oaser. Hva som bli dyrket i de grønne oasene vil variere fra år til år, da barnas medvirkning også er sentralt i denne prosessen. Et av tiltakene som er gjort for å redusere plastavfall er å innføre gjenbruksnett til skiftetøy som fraktes mellom barnehagen og hjemmene.

Askeladden Barnehage Borg er sertifisert som en Trafikksikker barnehage av Trygg Trafikk

Vi tar barnas sikkerhet på alvor også utenfor barnehagen. Hos oss vil barna lære om trafikksikkerhet og hvordan vi skal opptre både i og utenfor bilen. For å hjelpe oss med dette har alle avdelingene en egen trafikkvenn som heter Tarkus. For å lære barna om hvordan vi skal opptre i bilen har vi investert i egne barnehagebiler. Med bilen får vi en egen frihet til å ta med oss opptil 6 barn på både lengre og korter turer. Barna er sikret i barneseter etter anbefalinger fra Trygg Trafikk. Bilene blir blant annet brukt når vi skal besøke ponniene våre.

Hvorfor velge oss?

 • Vi tilbyr turnusplasser for foresatte som jobber turnus og vi ønsker derfor å vektlegge at det skal være en hjemlig atmosfære
 • Vi er en miljøbarnehage som har fokus på bærekraftig utvikling. Vi bruker miljøpinnsvinet vårt, Pingla i ulike aktiviteter med barna.
 • Vi disponerer egne biler til turer/aktiviteter
 • Vi er sertifisert Trafikksikker barnehage, gjennom Trygg Trafikk og bruker hånddukken Tarkis i trafikkopplæring med barna
 • Vi har egne ponnier på sandtangen gård
 • Vi serverer frokost, lunsj og frukt-/lettmåltid. Vi serverer også middag og/eller kveldsmat til barna som har kveldturnus.
 • Vi benytter oss av gymsal, en gang per uke.
 • Vi er opptatt av omsorg, nærhet og trygghet. Dette gir gode rammer for at barna skal få utforske oppdage og lære. Det gir også gode forutsetninger for arbeid med prosjekter
 • Vi er en religionsnøytral barnehage vi markerer fremfor å feire. Slik favner vi alle religioner og livssyn som er representert i barnegruppa.
 • Vi er stadig i utvikling og er svært opptatt av kvalitet

Åpningstid:

Dagavdelingen: 06:45-17:00

Turnusavdelingen: 05:30-23:00